De Belgische audiovisuele groep Alfacam heeft in Rio de Janeiro een nieuwe vestiging geopend die moet dienen als uitvalsbasis voor de Braziliaanse markt.

Alfacam Brazilië ligt in een mediapark dat in de buurt ligt van het olympisch dorp dat er voor de Olympische Spelen in 2016 zal verschijnen. Het mediabedrijf uit Lint hoopt die Spelen te kunnen capteren.*

Met de opening van haar vestiging in Latijns-Amerika bevestigt Alfacam haar rol als wereldspeler op de internationale audiovisuele markt, luidt het. Het bedrijf is actief in Brazilië en bracht onder meer al het carnaval in Rio in beeld. "Pas zes weken geleden kreeg het bedrijf de kans om een stek te krijgen in het mediapark in Rio", zegt topman Gabriël Fehervari. De opening van de vestiging kon op die manier netjes samenvallen met de Vlaamse missie die sportinfrastructuurbedrijven in Brazilië promoot. Prominenten uit Rio woonden de opening bij.

Het Zuid-Amerikaanse land organiseert de komende jaren zowel de wereldbeker voetbal (2014) als de Olympische Spelen (2016). Alfacam, dat al eerdere WK's en Olympische Spelen in beeld bracht, zal wellicht ook voor die tornooien contracten binnenhalen. Gabriël Fehervari overtuigde zijn dochter Sofie om de vestiging in Brazilië mee op te starten.

(belga/)